- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura mignon de portocale este o prajitura aromata, dulce, foarte indragita de copii.
Ingrediente
- 4 oua
- 120 gr zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 portocala
- 4 linguri pesmet
- crema de portocale
- serbet de portocale
Instructiuni de preparare
- Se freaca spuma, la bain-marie galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat, pana se obtine o spuma albicioasa, cu volum considerabil crescut. Se ia spuma de pe foc si se amesteca pana se raceste, apoi se incorporeaza in ea coaja rasa de la portocale, pesmetul si albusurile batute spuma.
- Se toarna compozitia intr-o tava lata tapetata cu hartie de copt si, se coace , la foc moderat , pana devine elastica la atingere. Cand este gata, se scoate din cuptor is se lasa sa se raceasca.
- Din blatul racit se taie rondele, care se lipesc cate doua cu crema de portocale. Se glaseaza prajiturelele cu serbet de portocale, se decoreaza cu cate o bucatica de coaja de portocala, apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore.