Cremsnit-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cremsnitul este o prajitura foarte gustoasa si dulce, fiind poate cea mai indicata pentru ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    • 250 ml apa
    • 125 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 125 gr unt
    • 5 oua
    • 300 ml frisca lichida

    PENTRU CREMA:

    • 4 linguri faina
    • 4 oua
    • 125 gr unt
    • 720 ml lapte
    • 5 linguri amidon alimentar
    • 12 lingurite zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Topeste untul intr-o craticioara, iar cand sta sa dea in clocot, toarna apa. Lasa sa se infierbante, apoi toarna faina, amestecand bine, apoi da deoparte.
  2. Dupa ce s-a racit, adauga ouale, praful de copt si amesteca.Imparte aluatul in doua parti si intinde-le in tavi tapetate cu hartue de copt. Niveleaza frumos si coace-le in cuptorul incins 25 de minute.
  3. Pentru crema, fierbe 480 ml de lapte cu zaharul si untul. Bate ouale, pune faina, amidonul si restul de lapte si amesteca bine.
  4. Toarna peste laptele de pe foc amestecul de oua si mai tine 2 minute, amestecand ca sa nu se afume. Pune crema calda peste prima foaie de cremsnit copata, viveleaza si lasa sa se raceasca.
  5. Bate frisca lichida cu zaharul vanilat si, cand sta ferm intinde-o peste crema racita. Acopera cu a doua foaie si lasa la frigider cateva ore inainte de a o felia si servi.

Recomandari

Prajituri