- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cremsnitul este o prajitura foarte gustoasa si dulce, fiind poate cea mai indicata pentru ocaziile speciale din viata dvs.
Ingrediente
- 250 ml apa
- 125 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 125 gr unt
- 5 oua
- 300 ml frisca lichida
PENTRU CREMA:
- 4 linguri faina
- 4 oua
- 125 gr unt
- 720 ml lapte
- 5 linguri amidon alimentar
- 12 lingurite zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Topeste untul intr-o craticioara, iar cand sta sa dea in clocot, toarna apa. Lasa sa se infierbante, apoi toarna faina, amestecand bine, apoi da deoparte.
- Dupa ce s-a racit, adauga ouale, praful de copt si amesteca.Imparte aluatul in doua parti si intinde-le in tavi tapetate cu hartue de copt. Niveleaza frumos si coace-le in cuptorul incins 25 de minute.
- Pentru crema, fierbe 480 ml de lapte cu zaharul si untul. Bate ouale, pune faina, amidonul si restul de lapte si amesteca bine.
- Toarna peste laptele de pe foc amestecul de oua si mai tine 2 minute, amestecand ca sa nu se afume. Pune crema calda peste prima foaie de cremsnit copata, viveleaza si lasa sa se raceasca.
- Bate frisca lichida cu zaharul vanilat si, cand sta ferm intinde-o peste crema racita. Acopera cu a doua foaie si lasa la frigider cateva ore inainte de a o felia si servi.