- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Cuib de pasare este un desert oriental pe care il puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a fi servit.
Ingrediente
- 400 gr fidea
- 120 gr fistic
- 150 gr unt
- 200 gr zahar
- 1/2 lamaie
- 2 linguri apa de flori de portocal
- 200 ml apa
Instructiuni de preparare
- Intr-o tava se pune fideaua, pe cat posibil cu fire lungi, fara sa fie faramitata. Se topeste untul si apoi se toarna fierbinte pentru toata fideaua, care se lasa apoi sa se inmoaie.
- Fideaua umezita cu unt se imparte in 6 benzi care se ruleaza usor si se asaza in forme de briose sau de tarte mici, care se coc apoi 20 de minute, la cuptor.
- Intre timp, 200 ml apa cu zaharul si sucul de la lamaie se fierb 15 minute pana se obtine un sirop mai gros.
- Cuiburile se scot din forme, se umezesc cu sirop turnat putin cate putin. In restul de sirop se un fisticul si apa de flori de portocal si se fierb 5 minute. Se scurg apoi boabele de fistic, se asaza in centrul fiecarui cuib si se servesc.