Prajitura cu aluat ras

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu aluat ras este o prajitura rapida, gustoasa si foarte aromata.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 500 gr faina + 2 linguri
    • 50-100 ml apa
    • o lingurita praf de copt
    • 2 linguri zahar
    • o lingura ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr fructe de sezon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 30 minute+ 35 minute coacere

  1. Se freaca untul cu zaharul pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt desfacut in putin suc de lamaie, apa si faina si se framanta un aluat moale. In functie de faina, se mai poate adauga apa care sa ajute la framantat.
  2. Dupa ce toate ingredientele au fost bine incorporate, din aluat se opreste o bila de marimea unei portocale iar restul se intinde in tava de copt unsa cu putin ulei.
  3. Peste aluatul din tava se asaza fructe spalate si taiate. Aluatul oprit se framanta putin cu cele doua linguri de faina si apoi se razuie peste fructe, pe razatoarea cu ochiuri mari.
  4. Se da tava la cuptor pentru 35 de minute si apoi se lasa sa se raceasca in tava.

Se poate folosi si amoniac in loc de praf de copt, cu precizarea ca trebuie stins cu suc de lamaie. Atentie, la cantitate, amoniacul se simte la miros si la gust!

Recomandari

Prajituri