- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Greta Garbo este un desert pe acre trebuie sa il preparati ori de cate ori doriti un desert cu care sa surprindeti.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 600 gr faina
- 300 gr unt
- 100 ml lapte
- 15 gr drojdie
- 2 galbenusuri
- un praf bicarbonat
- o fiola subtire esenta de rom
- 100 gr zahar tos
- un praf de sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr nuca macinata
- 400 gr gem
- 300 gr zahar tos
PENTRU GLAZURA:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 60 portii
Timp de preparare 30 minute+ 45 minute coacere+ 1 ora asteptare
- Se pregatesc foile pentru care se amesteca faina cu untul. Drojdia desfacuta in lapte se adauga in faina, apoi, galbenusurile, bicarbonatul, sarea, zaharul si romul. Se amesteca si se framanta chiar si apoi se aduna aluatul intr-o bila care se lasa o ora la crescut.
- Intre timp, pentru umplutura se amesteca nuca macinata, zaharul si gemul.
- Aluatul se imparte in trei si fiecare parte se intinde in foi de circa 2 mm grosime. Se unge cu unt tava de copt, se asaza o prima foaie, se pune amestecul de nuca si se intinde. Se repeta pana la terminarea ingredientelor. Se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se da tava la copt pentru 45 de minute.
- Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa la racit si apoi se acopera cu ciocolata topita la bain-marie. Se lasa sa se usuce si apoi se taie.
"Zserbo" este denumirea originala a acestei prajituri de provenineta ungureasca. Prajitura iese foarte buna daca este facuta cu gem de prune sau de caise.