- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupcakes cu lamaie sunt atat de bune si de aromate, incat le puteti prepara si la ocaziile speciale din viata voastra!
Ingrediente
PENTRU PRAJITURELE:
- 600 gr faina cu agent de crestere sau ametseca cu 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 400 gr zahar alb
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- 200 ml lapte
- 3 linguri zeama de lamaie
PENTRU CREMA:
- 400 gr frisca lichida
- 150 gr zahar pudra
- 2 linguri zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron cerneti faina impreuna cu sarea. In alt castron, bateti untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si lucioasa. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi puneti esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
- Amestecati faina in crema de unt, alternad cu laptele si zeama de lamaie, amestecand compozitia numai pana cand se omogenizeaza.
- Umpleti formele de briose unse cu ulei numai 3/4 din forma si coaceti-le la foc moderat 17 minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand sunt gata scoateti tava si lasati-le in forme numai 10 minute, apoi transferati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
- Pentru glazura bateti cu mixerul frisca lichida rece, pana cand aceasta incepe sa se ingroase. Adaugati zaharul si zeama de lamaie si continuati mixarea pana cand se intareste, aproximativ 5 minute.
- Cand prajiturelele s-au racit se decoreaza cu glazura, apoi se pun cativa fulgi de ciocolata sau de nuca de cocos.