- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura simpla cu capsuni este foarte usoara si aromata, numai buna cand se anunta mai multi invitati la masa.
Ingrediente
- 600 gr faina alba
- 50 gr zahar tos alb
- 4 lingurite praf de copt
- 3/4 lingurita sare de lamaie
- 200 gr unt
- 200 ml frisca lichida
- 1 ou
- 500 gr capsune proaspete feliate
- 3 linguri zahar alb
Instructiuni de preparare
- Intr-un catsronamestecati faina cu zaharul, praful d copt si sarea de lamaie. Adaugati untul taiat bucatele si framantati cu mana pana cand obtineti un aluat faramicios. Incorporati in aluat oul si smantana, apoi puneti aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati-l 3-4 minute.
- Intindeti aluatul in foaie de 5 mm si decupati din el patrate de marimi identice, cam cat felia de paine. Puneti feliile de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le 20 de minute, la foc moderat.
- Intre timp puneti zaharul ramas peste capsunele feliate si agitati usor castronul, apoi bagati-l la frigider pana cand se coc feliile de aluat.
- Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca feliile, apoi umpleti cate doua cu capsuni si le puteti decora cu frisca batuta spuma.