- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un deliciu de ciocolata pentru ocazii speciale.Ideal este sa preparati desertul cu o zi inainte,astfel aromele se vor imbia in cel mai placut mod.Gustul acestui minitort va cuceri pe cel care va gusta.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 oua
- 125 gr zahar
- 100 gr ciocolata
- 3 linguri cacao
- 125 gr unt
- 125 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 150 gr gem de capsuni
PENTRU DECOR:
- 200 ml frisca lichida
- 250 gr ciocolata
- esenta de rom
Instructiuni de preparare
- Se topesc ciocolata si untul intr-o cratita pe baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Cand ajunge compoitia la temperatura degetului, se adauga, pe rand, galbenusurile, zaharul, faina, cacaua, praful de copt si, la final, galbenusurile batute spuma cu putina sare.
- Se toarna compozitia intr-o forma mica( 15 cm diametru) si se da la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce este destul de rece, se taie blatul pe jumatate pe orizontala si se umple cu gem de capsuni.
- Se pune frisca pe foc cu 200 gr de ciocolata taiata marunt, si se lasa la foc mic pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu dea in clocot. Se raceste compozitia de frisca, apoi se adauga putina esenta de rom si se bate crema cu mixerul. Se imbraca prajitura in creama si se decoreaza cu ciocolara ramasa facuta fulgi pe razatoare.