- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Negresa este o prajitura foarte aromata cu gust intens de ciocolata si, pe care daca o serviti rece, a doua zi devine si mai aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr margarina
- 500 gr zahar
- 5 linguri cacao
- 200 ml lapte
- 4 oua
- 200 gr faina
- 1 plic praf de copt
PENTRU GLAZURA:
- 3 linguri rom
- 10 linguri din compozitia pentru aluat
- 100 gr nuci taiate fin
- 100 gr ciocolata rasa
- 50 gr nuca de cocos rasa
PENTRU SIROP:
- 200 ml apa
- 7 linguri zahar
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaua. Dupa ce au dat cateva clocote, se iau din aceasta compozitie 10 linguri in care se adauga ciocolata rasa, romul si nucile si se folosesc pentru glazura. Restul compozitiei se pune la racit, se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt si albusurile batute spuma.
- Aluatul se coace intr-o tava tapetata, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor si se insiropeaza calda cu siropul facut din apa, zahar si vanilie. Se da cateva minute la cuptor.
- Cand este gata, se toarna peste prajitura glazura si se presara cu nuca de cocos.