- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu crema de ciocolata si fistic este foarte dule si aromata, pe care o puteti prepara chiar si sub forma de tort.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 125 gr ciocolata
- 80 gr unt
- 4 oua
- 350 gr zahar pudra
- 350 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 250 ml lapte
PENTRU CREMA:
- 2 linguri cacao
- 50 gr zahar pudra
- 1 lingura fecula( amidon alimentar)
- 250 ml lapte
- 1/2 baton de vanilie
- 2 linguri smantana
PENTRU ORNAT:
Instructiuni de preparare
- Se topeste intr-un vas, pe foc mic, ciocolata cu 2 linguri de lapte si se pune peste ea untul taiat bucatele. Se amesteca pentru omogenizare. Se sparg ouale intr-un castron si se adauga zaharul, batandu-se pana devin spumoase. Se adauga peste oua amestecul unt-ciocolata, faina, praful de copt si laptele.Se obtine un aluat care curge. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si se coace 30 de minute.
- Pentru crema se amesteca cacaua, zaharul, fecula. Se desfac cu lapte rece in care s-a pus vanilia. Se pune la fiert pe foc moale pana incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se incorporeaza smantana si se lasa la racit.
- Se scoate aluatul din forma si se imbraca in crema de cacao. Se orneaza cu fistic taiat fin.