- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marchiza de ciocolata este o prajitura foarte usor de preparata si foarte gustoasa in acelasi timp.
Ingrediente
- 250 gr ciocolata
- 6 oua
- 200 gr unt
- 100 ml lichior de portocale
- 200 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se topeste ciocolata intr-un ibric cu o treime pahar de apa, pe foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se ia ibricul de pe foc.
- Se freaca intr-un vas untul spuma. Se sparg ouale, se pun albusurile intr-un castron, iar galbenusurile se inglobeaza, pe rand, in unt. Se amesteca untul cu galbenusurile si se adauga lichiorul. Se bat spuma tare albusurile si se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se adauga in crema, pufin cate putin, ciocolata.
- Se unge cu unt o hartie alba, se acopera cu ea o forma. Se toarna preparatul in forma si se pune in frigider o noapte.Prajitura se serveste imediat dupa ce se scoate din forma.