- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Contrar aparentelor, eclerul este o prajiturica foarte simpla si rapid de facut. Secretul este sa facem formele potrivit de tari, potrivit de uscate si potrivit de gaurite inauntru,ceea ce nu este greu deloc.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 ml apa
- 120 ml lapte dulce
- 125 gr unt
- 4 oua
- 1 lingurita zahar
- 6 linguri faina
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte dulce clocotit
- 1/2 baton de vanilie
- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 60 gr faina
- 50 gr margarina
PENTRU GLAZURA:
- 100 gr ciocolata menaj
- 100 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Prima oara pregatim aluatul deoarece acesta are nevoie sa se raceasca. Se pun la fiert apa, sarea, untul si zaharul. Cand incepe sa fiarba, se ia vasul de pe foc, se adauga faina, amestecand continuu. Compozitia se lasa la racit, apoi se incorporeaza ouale batute ca pentru omleta si se amesteca bine, sa se omogenizeze aluatul.
- Intr-o tava unsa cu putin ulei, se pun cu posul bastonase din aluat, late de 2 cm. Se coc circa 30 de minute, la foc mic, se lasa sa se raceasca si se taie pe orizontala in jumatate.
- Intre timp preparam crema. Laptele cu batonul de vanilie se dau intr-un clocot, se acopera vasul apoi se da la o parte de pe foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul si faina, si se toarna apoi putin cate putin, laptele caldut.Se pune pe foc, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.Se ia de pe foc adaugand margarina.Se amesteca energic in creme pana se raceste.
- Pentru glazura se topeste ciocolata de menaj in frisca lichida fierbinte, avand grije sa nu dea in clocot. Se da la rece, dupa care se mixeaza. Se umplu eclerele cu crema de vailie si se orneaza cu glazura de ciocolata.