- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu gem poate avea de fiecare data alta aroma, in functie de gemul folosit.
Ingrediente
- 100 gr miere de albine
- 100 gr zahar pudra
- 5 oua
- 180 gr faina
- 1 plic praf de copt
- coaja si zeama de la 1/2 lamaie
- fem de caise
Instructiuni de preparare
- Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile batute spuma.
- Compozitia se toarna intr-o tava de placinta tapetata cu unt si faina. Se fine tava in cuptor 10-15 minute, se scoate, apoi se rastoarna aluatul pe un servet ud si se ruleaza repede, cat este cald.
- Cand se raceste, se desface rulada, se unge cu gem de caise si se ruleaza din nou. Se taie felii inainte de a servi.