- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu gem nuca si cacao este numai buna la mesele in familie, alaturi de cei dragi cand doriti sa surprindeti cu un desert gustos.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 5 linguri faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr gem acrisor
- 2 linguri cacao
- 150 gr nuca macinata
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza usor faina.
- Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop si se ruleaza imediat.
- Separat, se amesteca gemul cu cacaua si nuca macinata. Se desface usor rulada, se unge toata suprafata cu gemul preparat si apoi se ruleaza la ioc. Se serveste taiata felii, simpla sau cu frisca, dupa dorinta.