- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Foile cu crema dulce-acrisoara trebuie sa le incercati pentru sunt gustoase, aromate si usor de preparat.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute+30 minute coare+10 minute fierbere+4 ore asteptare
- Pentru foi, se mixeaza ouale cu faina de migdale, sarea si zaharul pudra pana ce se obtine un amestec spumos care si-a triplat volumul. Apoi se adauga faina cernuta. Separat, albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitie. Se amesteca cu delicatete si apoi se toarna untul topit.
- Aluatul se imparte in trei si se coace fiecare parte intr-o tava tapetata cu hartie, in care amestecul se intinde cu o paleta. Se coace 10 minute si apoi se lasa la racit.
- Pentru crema, zaharul si apa se pun pe foc si, intre timp, se bat ouale. Odata zaharul topit si siropul fiert se toarna peste ou si galbenusuri amestecand continuu. Crema in formare isi va mari volumul si va deveni calduta. Se adauga untul mixand in continuare. Se pun si coaja si sucul de lamaie si se da la rece pana in momentul folosirii.
- Pentru glazura de lamaie se prepara gelatina conform indicatiilor de pe plic, iar restul ingredientelor se amesteca si se pun pe foc. La primul clocot se retrag, se lasa sa se raceasca usor si se amesteca cu gelatina.
- Pentru montarea prajiturii se asaza alternativ foaie si crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema peste care se toarna glazura de lamaie. Se da prajitura la rece pentru 4 ore