- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajituta foi de primavara este o prajitura delicioasa care se prepara cu ce mai aveti prin camara .Contine cate putin din toate dar este delicioasa si pe gustul tuturor inclusiv al copiilor.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 400 gr faina
- 180 gr zahar
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri miere de albine
- 50 gr unt sau margarina
- 5 linguri lapte dulce
PENTRU CREMA:
- 300 gr zahar pudra
- 500 ml lapte dulce
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 3-4 linguri gris
- 200 gr unt
- 250 gr gem de caise sau de prune
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului se pun la bain-marie intr-un castron oul, laptele, mierea, zaharul, untul(margarina) si pliculetul de praf de copt. Se tine la bain-marie si se amesteca continuu pana cand compozitia devine ca o pasta spumoasa.
- Se lasa pasta sa se raceasca, apoi se adauga cele 400 gr de faina si se omogenizeaza compozitia pana cand se formeaza o coca, care se imparte in 4 parti care se coc pe rand, pe fundul unei tavi.
- Intre timp, se prepara crema.Se fierbe laptele cu grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.Se amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza treptat compozitia de lapte cu gris si zeama de lamaie.
- Se asaza o foaie pe o tava, deasupra se intinde jumatate din crema preparata, se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie care se unge cu gem si se acopera cu cea de a treia foaie peste care se pune restul de crema si se acopera cu ultima foaie.
- Prajitura se preasara cu zahar pudra si se lasa la rece minim o ora inainte de a fi portionata si consumata.