Guguluf cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Guguluful cu cirese este un desert aromat, delicios si foarte usor de preparat. Pentru o aroma intensa sarviti-l rece, alaturi cu sosul de cirese.

Ingrediente

    • 400 gr cirese
    • 450 gr faina
    • 5 linguri lapte
    • 10 linguri ulei
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 350 gr branza de vaci
    • 7 oua
    • 10 linguri zahar
    • 1 plic praf de copt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune la scurs intr-o sita ciresele fara samburi si pastreaza sucul lasat de acestea.
  2. Bate ouale cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si laptele la temperatura camerei. Adauga branza si framanta pana obtii un aluat omogen.
  3. Intinde aluatul cu degetele pe masa de lucru tapetata cu faina, si asaza ciresele pe un sir, apoi ruleaza cu atentie si asaza-l in forma de guguluf tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
  4. Baga tava in cuptorul incins si coace timp de 30-40 de minute.
  5. Intre timp, da in clocot sucul de cirese cu o lingurita  de zahar. Sosul preparat se lasa sa se raceasca, apoi in momentul servirii se stropesc feliile de guguluf cu el.

Recomandari

Prajituri