- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Guguluful cu cirese este un desert aromat, delicios si foarte usor de preparat. Pentru o aroma intensa sarviti-l rece, alaturi cu sosul de cirese.
Ingrediente
- 400 gr cirese
- 450 gr faina
- 5 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 350 gr branza de vaci
- 7 oua
- 10 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune la scurs intr-o sita ciresele fara samburi si pastreaza sucul lasat de acestea.
- Bate ouale cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si laptele la temperatura camerei. Adauga branza si framanta pana obtii un aluat omogen.
- Intinde aluatul cu degetele pe masa de lucru tapetata cu faina, si asaza ciresele pe un sir, apoi ruleaza cu atentie si asaza-l in forma de guguluf tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
- Baga tava in cuptorul incins si coace timp de 30-40 de minute.
- Intre timp, da in clocot sucul de cirese cu o lingurita de zahar. Sosul preparat se lasa sa se raceasca, apoi in momentul servirii se stropesc feliile de guguluf cu el.