Minieclere cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minieclerele cu ciocolata sunt delicioase, aromate foarte usor de preparat si pe gustul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU CREMA:

    • 6 galbenusuri
    • 50 gr faina
    • 500 ml lapte integral
    • 100 gr zahar pudra

    PENTRU ALUAT:

    • sare
    • 75 gr faina
    • 1 lingura zahar pudra
    • 120 ml apa
    • 50 gr unt
    • 2 oua intregi+ 1 galbenus

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 80 gr zahar pudra
    • 3 linguri apa
    • 100 gr ciocolata neagra de menaj
    • 40 gr unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 20 minute

  1. Pentru crema, se incalzeste laptele si, intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul. Apoi se adauga faina. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire, fara intreruperi, amestecand, si apoi totul se repune pe foc. Se amesteca in timp ce fierbe, pana cand crema se ingroasa si se da deoparte sa se raceasca.
  2. Pentru aluat, se incalzeste apa cu sarea, apoi se adauga untul taiat bucati. Dupa ce s-a topit, se trage vasul de pe foc si se toarna faina dintr-o data. Se amesteca energic si se pune din nou vasul pe foc pentru ca aluatul sa se usuce si sa se desprinda de peretii vasului.
  3. Se transfera aluatul intr-un castron si se pun ouale intregi, amestecand dupa fiecare. Apoi, aluatul, se pune intr-un pos din care se elibereaza bucati de aluat de 6-7 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus amestecat cu zahar si 2 linguri de apa si se dau la cuptor pentru 10 minute. Imediat ce sunt coapte, se face o incizie de-a lungul fiecarui ecler si se lasa sa se raceasca.
  4. Pentru glazura de ciocolata, se topeste ciocolata la bain-marie, apoi, lasand ciocolata pe baie de aburi, se adauga untul si zaharul pudra. Se amesteca, se scoate de la aburi si se adauga apa, lingura cu lingura.
  5. Se umplu eclerele cu crema si se toarna deasupra glazura, apoi se asaza unul langa altul pe un platou la rece.

Recomandari

Prajituri