Rulada de ciocolata- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de ciocolata este preferata copiilor, pentru ca este aromata si gustoasa, pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 30 gr unt, la temperatira camerei
    • 5 gr praf de copt
    • 180 gr zahar tos
    • 60 ml lapte dulce
    • 180 gr faina
    • 5 oua
    • sare

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 80 ml frisca lichida
    • 500 gr zahar tos
    • 250 gr unt, la temperatura camerei
    • 10 ml esenta de vanilie
    • 125 gr ciocolata de manaj

    PENTRU FINISAJ:

    • fructe, dupa gust
    • bombonele

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 12 minute
Timp de asteptare 6 ore

  1. Pentru prepararea aluatului, se pun la bain-marie laptele si untul. Se retrage de pe foc, apoi tot vasul bain-marie, dar castronul se  lasa pe abur sa se mentina cald. Se amesteca faina, praful de copt si sarea.
  2. Se bat albusurile si, cand incepe sa se formeze spuma, se adauga 60 gr de zahar pus lingura cu lingura, amestecand energic pana se formeaza spuma.
  3. Se bat apoi galbenusurile cu restul zaharului, pana se obtine o crema care curge in fir subtire in care se adauga intai un sfert din spuma de albus, amestecand, si apoi adaugand resrul.
  4. Se adauga ingredientele uscate  cernute si apoi laptele cald cu untul. Se toarna compozitia int-o tava tapetata cu harie de copt si se coace 12 minute. Se scoate blatul pe un prosop presarat cu faina, scotand hartia si apoi ruland aluatul in prosop.
  5. Pentru glazura, se mixeaza untul,apoi se adauga smantana si amestecand continuu. Se adauga zaharul, putin cate putin, si apoi se pune ciocolata topita.
  6. Se desface aluatul si se umple cu crema si apoi se ruleaza din nou. Se da la rece 6 ore, apoi se serveste  presarata cu bomboane si fructe proaspete.

Recomandari

Prajituri