- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de ciocolata este preferata copiilor, pentru ca este aromata si gustoasa, pe placul tuturor.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 12 minute
Timp de asteptare 6 ore
- Pentru prepararea aluatului, se pun la bain-marie laptele si untul. Se retrage de pe foc, apoi tot vasul bain-marie, dar castronul se lasa pe abur sa se mentina cald. Se amesteca faina, praful de copt si sarea.
- Se bat albusurile si, cand incepe sa se formeze spuma, se adauga 60 gr de zahar pus lingura cu lingura, amestecand energic pana se formeaza spuma.
- Se bat apoi galbenusurile cu restul zaharului, pana se obtine o crema care curge in fir subtire in care se adauga intai un sfert din spuma de albus, amestecand, si apoi adaugand resrul.
- Se adauga ingredientele uscate cernute si apoi laptele cald cu untul. Se toarna compozitia int-o tava tapetata cu harie de copt si se coace 12 minute. Se scoate blatul pe un prosop presarat cu faina, scotand hartia si apoi ruland aluatul in prosop.
- Pentru glazura, se mixeaza untul,apoi se adauga smantana si amestecand continuu. Se adauga zaharul, putin cate putin, si apoi se pune ciocolata topita.
- Se desface aluatul si se umple cu crema si apoi se ruleaza din nou. Se da la rece 6 ore, apoi se serveste presarata cu bomboane si fructe proaspete.