- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muffins cu ricotta si ciocolata sunt pufosi si aromati, foarte buni alaturi de o ceasca de cafea la micul dejun.
Ingrediente
- 250 gr zahar tos
- 250 gr branza ricotta
- esenta de vanilia
- 4 oua
- 500 gr faina
- 150 ml ulei
- 170 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 160 gr ciocolata
Instructiuni de preparare
- Amestecati intr-un vas toate ingredientele lichide: ouale, laptele, esenta de vanilie si uleiul. Separat, in alt vas amestecati ingredientele solide: faina amestecata cu praful de copt si zaharul.
- Turnati treptat ingredientele solide peste cele lichide si amestecati-le bine, incorporand in aluatul obtinut ricotta bine scursa.
- Umpleti pe jumatate formele de muffins tapetate cu unt si faina sau cu hartiute pentru muffins si adaugati in centrul fiecarui muffins un patratel de ciocolata.
- Coaceti prajiturelele la foc moderat 25-30 minute, apoi scoateti-le din cuptor si lasati sa se racoreasca, apoi pudrati-le cu zahar si le puteti servi.