Muffins cu ricotta si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muffins cu ricotta si ciocolata sunt pufosi si aromati, foarte buni alaturi de o ceasca de cafea la micul dejun.

Ingrediente

    • 250 gr zahar tos
    • 250 gr branza ricotta
    • esenta de vanilia
    • 4 oua
    • 500 gr faina
    • 150 ml ulei
    • 170 ml lapte
    • 1 plic praf de copt
    • 160 gr ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un vas toate ingredientele lichide: ouale, laptele, esenta de vanilie si uleiul. Separat, in alt vas amestecati ingredientele solide: faina amestecata cu praful de copt si zaharul.
  2. Turnati treptat ingredientele solide peste cele lichide si amestecati-le bine, incorporand  in aluatul obtinut ricotta bine scursa.
  3. Umpleti pe jumatate formele de muffins tapetate cu unt si faina sau cu hartiute pentru  muffins si adaugati in centrul fiecarui muffins un patratel de ciocolata.
  4. Coaceti prajiturelele la foc moderat 25-30 minute, apoi scoateti-le din cuptor si lasati sa se racoreasca, apoi pudrati-le cu zahar si le puteti servi.

Recomandari

Prajituri