- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitura Negresa cu cocos obtinuta din praf de cacao, imbracata in glazura lucioasa are un aspect apetisant, iar gustul ei dulce-amarui si efectul energizant al ciocolatei nu-i va dezamagi pe iubitorii de dulciuri.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 400 ml apa
- 100 ml ulei
- 200 gr nuca maruntita
- 2 linguri cacao
- 12 linguri zahar
- 2 linguri gem de prune
PENTRU GLAZURA:
- 125 gr margarina
- 200 ml apa calda
- esenta de rom
- 8 linguri de zahar vanilinat
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas adanc, amesteci aoa cu uleiul si cu zaharul, pana cand acesta se topeste, Adaugi nuca maruntita, cerni faina si o adaugi putin cate putin amestecand continuu pentru ca aluatul sa nu formeze cocoloase. Adaugi si cacaua,apoi adaugi gemul de prune si continui sa framanti pana cand se obtine o caompozitie vartoasa, pe care o torni intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. O bagi in cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc potrivit.
- Pentru prepararea glazurii, topesti margarina si zaharul in apa calda,adaugand esenta e rom. Torni glazura cat timp negresa este calda si taiata patratele, dar nu scoasa dintava.
- Pentru decor presari fulgi de nuca de cocos si stafide.