- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Negresa este un desert foarte gustos si bun, indragit atat copii cat si de adulti. Daca doriti puteti adauga in compozitia aluatului si miez de nuca macinat, pentru o aroma mai placuta.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr ciocolata
- 50 gr unt
- 2 oua
- 100 gr zahar
- esenta de vanilie
- 80 gr faina
- sare
PENTRU CREMA:
- 100 gr ciocolata menaj
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare30 minute+ 20 minute coacere+10 minute fierbere
- Pentru aluat, intr-o craticioara se topesc ciocolata rupta bucati si untul. Dupa ce se obtine un amestec omogen, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se amesteca ouale, zaharul, sarea si vanilia, si se freaca bine pana ce se obtine un amestec cremos, alb in care se adauga ciocolata topita, lingura cu lingura.
- Dupa ce s-a incorporat toata cantitatea de ciocolata topita, se adauga faina. Se amesteca si se toarna in tava de copt. Se da la cuptor pentru 20 de minute si apoi se lasa sa se raceasca in tava.
- Pentru crema, ciocolata rupta bucati si untul se topesc pe foc si se lasa sa se raceasca usor.
- Pentru servit, prajitura se taie bucati care se asaza una peste alta cu crema intre ele. Se toarna un pic de crema peste fiecare portie si, dupa gust, se poate aduce la masa cu inghetata.