- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura alb si negru este o prajitura foarte gustoasa, pe care daca o serviti a doua zi, aromele sunt mai intense, si prajitura mai aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 135 gr faina
- 15 gr cacao
PENTRU CREMA:
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata neagra
PENTRU DECOR:
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 gr ciocolata alba
PENTRU TAVA:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute+20 minute coacere+12 ore asteptare
- Pentru aluat, se amesteca faina si cacaua apoi se cern.
- La mixer se bat ouale cu zaharul pana ce se obtine un amestec cremos, alb, care isi tripleaza volumul. Se adauga amestecul de faina si cacao, se omogenizeaza usor si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Se baga tava la cuptor 20 de minute si apoi se lasa sa se racoreasca complet.
- Pentru crema, intr-un vas, se pune ciocolata rupta bucati. Frisca lichida se fierbe si apoi jumatate din cantitate se toarna peste ciocolata. Se amesteca pentru ca ciocolata sa se topeasca si, dupa ce aceasta s-a topit complet, se adauga si restul de frisca fiarta. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
- Prajitura se taie bucati care se asaza una peste alta cu crema intre ele. Se pastreaza crema cat sa se unga suprafata cu un strat subtire. Se presara cele doua tipuri de ciocolata trecute pe razatoare si se dau prajiturile la rece pana a doua zi.