- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura crocanta cu mere este o prajitura pe care trebuie sa o preparati cu o zi inainte de a o servi.
Ingrediente
PENTRU CRUSTA:
- 200 gr faina alba
- 100 gr zahar brun
- 100 gr zahar alb
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- un varf de cutit sare
- 100 gr unt, taiat cubulete
- 150 gr nuci tocate
PENTRU UMPLUTURA:
- 70 gr zahar alb
- 1 lingura amidon de porumb
- 1/2 lingurita ghimbir ras
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 kg mere, curatate si taiate cubulete
- 2 linguri zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati faina , zaharul brun, cel alb, scortisoara, nucsoara si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firimituri, pe care le amestecati cu nucile. Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si bagati la frigider pentru 30 minute.
- Amestecati 70 gr zahar cu amidonul de porumb si scortisoara. Puneti merele intr-o cratita pe foc mic, adaugati amestecul de amidon, apoi turnati zeama de lamaie. Presarati miezul de nuca si firimiturie de aluat, apoi lasati pe foc mare 2 ore, apoi dati focul mic pentru 3 ore, pana cand merele se inmoaie. Dati vasul la o parte de pe aragaz si lasati o ora sa se racoreasca, timp in care crusta se va intari.
-
Prajitura se servetse de obicei trece, impreuna cu o cupa de inghetata.