Prajitura crocanta cu mere- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura crocanta cu mere este o prajitura pe care trebuie sa o preparati cu o zi inainte de a o servi.

Ingrediente

    PENTRU CRUSTA:

    • 200 gr faina alba
    • 100 gr zahar brun
    • 100 gr zahar alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • un varf de cutit sare
    • 100 gr unt, taiat cubulete
    • 150 gr nuci tocate

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 70 gr zahar alb
    • 1 lingura amidon de porumb
    • 1/2 lingurita ghimbir ras
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1 kg mere, curatate si taiate cubulete
    • 2 linguri zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati faina , zaharul brun, cel alb, scortisoara, nucsoara si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si framantati cu degetele pana obtineti firimituri, pe care le amestecati cu nucile. Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si bagati la frigider pentru 30 minute.
  2.  Amestecati 70 gr zahar cu amidonul de porumb si scortisoara. Puneti merele intr-o cratita pe foc mic, adaugati amestecul de amidon, apoi turnati zeama de lamaie. Presarati miezul de nuca si firimiturie de aluat, apoi lasati pe foc mare 2 ore, apoi dati focul mic pentru 3 ore, pana cand merele se inmoaie. Dati vasul la o parte de pe aragaz si lasati o ora sa se racoreasca, timp in care crusta se va intari.
  3. Prajitura se servetse de obicei trece, impreuna cu o cupa de inghetata.

Recomandari

Prajituri