- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura crocanta cu piersici este un desert delicios de toamna, fiind un deliciu daca o preparati cu piersici dulci si aromate.
Ingrediente
- 250 gr unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zeama de lamaie
- 3 linguri fulgi cu ovaz
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt (cu sofran)
- 1 ou
- 1 galbenus
PENTRU UMPLUTURA:
- 6 piersici sau nectarine
- 1 lingura zahar
- 2 pumni miez de nuca zdrobita
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Cerne faina impreuna cu praful de copt si sarea, apoi adauga untul rece taiat in cuburi si zeama de lamaie, apoi framanta repede cu mana.Ia 1/3 din cantitatea de aluat si da-o deoparte.
- In aluatul ramas, adauga un ou, amesteca, infasoara in folie de plastic si da la rece aproximativ 30 de minute.
- In celalalt aluat, adauga un galbenus si fulgii de ovaz, framanta, pune aluatul in folie si da-l la frigider.
- Tapeteaza o tava cu hartie de copt, intinde cu mana aluatul simplu, asaza piersicile taiate felii, apoi presara miezul de nuca si zaharul amestecat cu cel vanilat.
- Rade deasupra aluatul cu fulgi de ovaz, avand grija sa intinzi unniform, apoi baga prajitura in cuptorul incins pentru 40 de minute, mai intai la foc iute, apoi la foc potrivit.
- cand prajitura este gata, scoate tava din cuptor si lasa sa se racorerasca, abia apoi o poti scoate din tava pentru a o felia si servi.