- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu afine si lapte batut trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU PRAJITURA:
- 100 gr unt
- 270 gr zahar alb
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 ml lapte batut
- 750 gr faina alba
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 300 gr afine proaspete
PENTRU CRUSTA:
- 140 gr faina alba
- 140 gr zahar alb
- 100 gr unt, la temperatura camerei
Instructiuni de preparare
- Cerneti impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi dati deoparte.
- Intr-un castron mare mixati unutl cu zaharul pana obtineti o crema lucioasa si aerata in care adaugati trepat ouale, unul cate unul, si esenta de vanilie. Adaugati faina alternand cu laptele batut, amestecand doar cat sa se incorporeze. Adaugati afinele si amestecati usor in aluat, apoi turnati-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Intr-un castron mic amestecati faina zaharul si untul pana cand amestecul devine faramicios si pe care il presarati peste aluatul din tava.
-
Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti prajitura 50-60 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste.