- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Casteliana este un desert aromat, usor de preparat si foarte gustos, avand la baza ingrediente putine si comune.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 200 gr unt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri lapte
- 6 albusuri
- 200 gr zahar
- sare
- 200 gr miez de prajit si macinat
- 100 gr faina
PENTRU BLATUL 2:
- coaja de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar
PENTRU CREMA:
- 1 lingurita nes
- 200 gr unt
- 100 gr zahar
PENTRU DECOR:
- nuci macinate
- ciocolata rasa
Instructiuni de preparare
- Pentru primul blat se freaca ntul moale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare pana devin ca o spuma. Adaugi laptele si miezul de nuca prajit si macinat.Bati spuma albusurile, adaugi faina in ploaie, amesteci usor si omogenizezi folosind miscari usoare, de jos in sus. Ungi o tava cu ulei, torni compozitia obtinuta si o coci in cuptorul incins, la foc potrivit, 20 de minute.
- In timp ce primul blat se coace, freci galbenusurile cu coaja rasa de lamaie, zaharul si zaharul vanilat, pana cand crema devine spumoasa. Cand cele 20 de minute au expirat, scoti tava din cuptor si peste blatul fierbinte intinzi amestecul de galbenusuri. nivelezi si dai din nou la cuptor, pana se formeaza o crusta. Scoti tava din cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
- Freci spuma untul moale cu zaharul si nesul. Dupa racirea completa a blatului, repartizezi si aceasta crema, nivelezi si presari ciocolata rasa si nuci macinate.