- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu scortisoara este o prajitura aromata foarte gustoasa si dulce, pe care o puteti prepara cu orice ocazie.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 150 gr miere de albine
- 50 gr ciocolata
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita rasa cuisoare
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 150 gr nuca macinata
- 1 lingurita rasa scortisoara
PENTRU CREMA:
- 250 gr zahar
- 80 gr faina
- esenta de vanilie
- 1 litru lapte
- 6 galbenusuri
- 150 gr cacao
Instructiuni de preparare
- Bate ouale cu zaharul, topeste ciocolata, adauga mierea de albine si lasa la bain marie pana se topeste. Incorporeaza treptat amestecul de ciocolata in spuma de oua si zahar, apoi adauga nucile si aromele.
- Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si bag-o in cuptorul incins 30 de minute.
- Pentru crema, pune laptele pe foc mic cu o ligurita cu esenta de vanilie. Freaca galbenusurile cu zaharul si faina. Cand laptele s-a incins, toarna o parte peste crema de oua. Amesteca si rastoarna crema diluata in vasul cu crestul de lapte, si pune iarasi pe foc pana se ingroasa, dupa acre da vasul la o parte si incorporeaza cacaua. Amesteca pana se desfac toate cocoloasele si lasa crema sa se raceasca.
- Taie blatul racit pe orizontala in doua, intinde crema si decoreaza-l dupa preferinta, apoi baga-l la frigider 4 ore inainte de a-l servi.