- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu ciocolata si bezea este un desert aromat plin de arome si foarte racoritor in acelasi timp.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Penru prepararea blatului bate albusurile spuma si adauga treptat zaharul. cand s-a omogenizat compozitia, pune, pe rand, galbenusurile, apoi incorporeaza treptat faina, uleiul si apa. Adauga zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, iar compozitia obtinuta toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi coace blatul in cuptorul incins, la foc potrivit, 30 de minute.
- Intre timp, prepara bezeaua: bate albusurile spuma cu putina sare. cand s-au intarit,adauga zaharul pudra, lingura cu lingura, batand continuu ca sa se omogenizeze. toarna otetul si amesteca, apoi pune amidonul cernut si alunele macinate.
- Intr-o tava dubla fata de cea in care s-a copt blatul, intinde bezeaua pe hartie de copt. Baga bezeaua in cuptorul incins,la foc mare 4 minute, apoi da la minimum si lasa usa cuptorului intredeschisa. Coace 50 de minute, sc oate apoi bezeaua, iar dupa ce se raceste, desprinde bezeaua si tai-o in doua.
- Prepara crema: incalzeste frisca lichida la bain-marie, adauga ciocolata maruntita si untul si amesteca pana cand se topesc toate ingredientele. Da doua ore compozitia la frigider, apoi pune-o in mixer si amesteca continuu pana devine cremoasa.
- Pentru montarea prajiturii se pune un blat de bezea, o treime din crema, pandispanul, din nou crema, bezea si iarasi crema, iar deasupra pune ciocolata rasa.