- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu ananas este o prajitura savuroasa, cu un gust exotic, care te va face sa te lingi pe degete. Pregateste o prajitura cu ananas si vei reusi sa iti surprinzi si familia, dar si invitatii la masa.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 albusuri
- 150 gr fulgi de nuca de cocos
- 2 linguri faina
- 2 linguri otet
- 250 gr zahar tos
PENTRU CREMA:
- 1 plic budinca de frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 250 gr unt
- 1 campot de ananas
- 6 galbenusuri
- 6 linguri zahar
PENTRU ORNAT:
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului se bat albusurile spuma tare impreuna cu putina sare.ze adauga treptat zaharul, 2 linguri de otet, 2 linguri de faina iar ultima se incorporeaza nuca de cocos. Compozitia se asaza intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, si se baga in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
- Se strecoara sucul din conserva de ananas, se taie marunt ananasul care apoi se asaza peste blatul copt si racit.
- Pentru a pregati crema se pune intr-un vas sucul de ananas se asaza pe aragaz la foc mic si se toarna plicul de praf de budinca, se adauga galbenusurile de ou, 6 linguri de zahar si plicul de zahar vanilat, amestecand continuu. Cand compozitia este groasa precum smantana,se da la o parte de pe aragaz si se lasa sa se raceasca. Cand crema este racita complet se adauga untul frecat spuma si se amesteca cu un mixer. Crema formata se toarna peste blatul cu bucatele de ananas si apoi se pun fulgi de ciocolata alba.