- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nu-i asa ca ati gusta o prajitura cu caramel si ciocolata? Ei bine, nimic nu va sta in cale, nici macar aceasta reteta care este foarte simpla si cu siguranta va deveni preferata dvs!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 2 linguri faina
- 6 albusuri
- 250 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 100 gr miez de nuca macinat
- 50 gr ciocolata alba de menaj
PENTRU CREMA:
- 12 linguri zahar
- 6 galbenusuri
- 250 gr unt
- 2 linguri apa
- 200 gr miez de nuca macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 25 minute
- Pentru blat, bati spuma albusurile cu putina sare, apoi adaugi treptat zaharul, miezul de nuca, faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si o bagi in cuptorul incins pentru circa 25 de minute. Dupa ce s-a copt scoti blatul si razi imediat ciocolata deaupra.
- Pentru crema, freci galbenusurile de ou cu 5 linguri de zahar, pana cand compozitia devina ca o spuma albicioasa.
- Separat, caramelizezi restul de zahar, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic. Adaugi apoi galbenusurile, miezul de nuca, amesteci si lasi sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.
- Odata preparata crema, o torni peste blatul racit.Lasi prajitura la rece pentru 2-3 ore apoi o poti portiona si servi.