- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu suc de rosii este un preparat delicios pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti un desert economic, dar totusi delicios.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 10 linguri cu apa
- 15 linguri ulei
- 1 ou
- 15 linguri suc de rosii
- 1 lingurita cu varf de amoniac
- faina
- sare
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte
- 8 linguri zahar
- 250 gr unt
- 6 linguri gris
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea foilor se amesteca apa cu sucul de rosii, uleiul, oul, amoniacul si putina sare, apoi se incorporeaza treptat faina, pana cand aluatul se poate intinde. Imparte aluatul in patru sau cinci foi si coace-le pe dosul tavii de cuptor unse cu faina.
- Intre timp se prepara crema. Se pune laptele la fiert, amestecand in el zaharul si grisul. and s-a ingrosat se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza treptat crema de gris si zeama de la lamaie.
- Pe un platou dreptunghiular se alterneaza foile cu crema punand intre foile de la mijloc gemul de caise si lasa prajitura la rece pentru cel putin 3 ore inainte de a o felia si servi.