Prajitura cu crema de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de zmeura este o prajitura racoritoare de vara, pe care o puteti prepara inlocuind zmeura cu mure sau fragi.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr faina
    • 250 gr zahar
    • 70 gr cacao
    • 450 ml lapte
    • 35 ml ulei
    • 1  plic praf copt

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr mascarpone
    • 250 gr frisca
    • 125 gr sirop de zmeura
    • 1 galbenus
    • 100 gr zahar
    • 8 gr gelatina (4 foi)

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului ,amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacao si apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand bine.
  2. Tapetam o forma de 20x24 cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul incins, la foc moderat pentru 40 minute.
  3. Cand blatul  s-a rumenit frumos il scoatem si il lasam sa se raceasca complet in tava.
  4. Pentru crema, fecam mascarponele cu 50 de grame de zahar si il punem deoparte.
  5. Frecam galbenusul cu celelate 50 de grame de zahar, adaugam siropul de zmeura peste galbenus si punem pe foc mic pana devine foarte fierbinte, avand grija sa nu dea in clocot.
  6. Cand siropul este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina, tinuta 10 minute la inmuiat in apa rece, si stoarsa foarte bine. Amestecam ca sa se dizolve corect gelatina si lasam crema sa se raceasca.
  7. Cand crema s-a racit , adaugam crema de mascarpone si frisca mixata bine bine. Mixam bine toata compozitia si o intindem peste blat.
  8. Lasam prajitura  la frigider vreo 3 ore dupa care o decoram cu ciocolata topita la bain marie.

Recomandari

Prajituri