- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu ciocolata este desertul preferat al impatimitilor de dulciuri, dar are si avantajul ca se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 160 gr zahar
- 12 galbenusuri
- 400 gr ciocolata topita
- 4 franzelute
- lapte
- 40 gr coji de portocale zaharisite
- 80 gr pesmet
- 10 albusuri
- ciocolata topita, pentru decot
Instructiuni de preparare
- Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga pe rand, galbensurile, 400 gr ciocolata topita, franzelutele inmuiate in lapte, cojile de portocale tocate marunt, pestemetul, apoi se omgenizeaza bine compozitia in care se incorporeaza la final, albusurile batute spuma.
- Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se coace la foc moderat. Cand prajitura este coapta se rastoarna si se imbraca cu ciocolata topita si se lasa sa se raceasca.
- Prajitura cu ciocolata se portioneaza abia atunci cand s-a racit si ciocolata este intarita.