- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura condimentata cu mere trebuie sa o incercati pentru ca se prepara usor si este delicioasa...
Ingrediente
- 500 gr faina alba
- 350 gr zahar tos alb
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 100 gr unt
- 100 ml lapte batut
- 300 ml suc de mere
- 2 oua
- 150 gr nuci tocate
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr unt
- 200 gr nuci tocate
- 700 gr zahar pudra
- 250 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 2 lingurite esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mai mare, cerneti faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu, sarea, praful de copt si condimentele. Amestecati, apoi puneti untul taiat cubulete, laptele batut si sucul de mere. Mixati bine 2-3 minute, apoi adaugati ouale si 150 gr nuci tocate, amestecand bine.
- Turnati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si prasarata cu faina, apoi coaceti 50 de minute, la foc moderat.
- Pentru glazura, amestecati crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana se omogenizeaza. Puneti amestecul pe foc, adaugati untul , apoi nucile tocate si amestecati bine de tot ca sa se omogenizeze pana cand incepe sa se inchida la culoare.
- Lasati blatul si glazura sa se raceasca, apoi glazurati prajitura si bagati-o la frigider pentru 3-4 ore inainte de a o portiona si servi.