- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
E sezonul cireselor spre bucuria tuturor si mai ales a celor mici. Prajitura cu cirese usor de preparat si foarte apetisanta va fi intampinata cu mult entuziasm culinar iar talentul dvs de cofetar va fi pe deplin laudat.
Ingrediente
- 125 gr faina
- 450 gr cirese
- 80 gr fulgi de nuca de cocos
- 3 linguri sirop de artar
- 100 gr unt
- 3 linguri malt de grau
- sare
- scortisoara macinata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se spala bine ciresele, se usuca cu servete absorbante, apoi se scot samburii si se pun intr-un castron. Peste ele se pun cele 3 linguri de sirop de artar.
- Se pune faina intr-un castron, fulgii de nuca de cocos, utul, maltul si putina sare. Se amesteca toate ingredientele cu varfurile degetelor pana se obtine un aluat sfaramicios.
- Se pun ciresele pe fundul unui vas termorezistent si se azasa peste ele aluatul sfaramicios, distribuint aluatul uniform astfel incat sa acopere complet fructele.
- Se baga tava in cuptorul incins timp de 25-30 de minute. Prajitura se serveste atat calda cat si rece, presarata cu scortisoara macinata fin.