Prajitura cu crema fondant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema fondant este foarte gustoasa, iar daca o serviti rece a doua zi ea va fi si foarte aromata.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 80 gr faina alba
    • 100 gr zahar tos alb
    • 100 gr amidon de porumb
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 5 oua
    • 40 gr unt
    • 150 gr zahar
    • 3 plicuri zahar vanilinat
    • 500 ml lapte
    • 20 gr cafea solubila
    • 50 ml smantana
    • 50 gr faina alba

    PENTRU SOSUL CARAMEL:

    • 3 linguri zahar
    • 1 lingura smantana groasa
    • 1 lingura apa
    • 3 linguri lapte
    • 20 gr unt

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr ciocolata rasa

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se obtine un amestec spumos. Se adauga faina cernuta cu amidonul si se amesteca. Se bat albusurile cu putina sare si se adauga cu grija in amestecul cu faina. Se amesteca de jos in sus si se toarna in tava mare a cuptorului tapetata cu hartie, apoi se baga la cuptor si se coace 15 minute. Cand este gata se transfera pe un gratar sa se raceasca.
  2. Pentru crema, se mixeaza galbenusurile, zaharul, laptele, smantana si faina. Dupa amestecarea acestora, se toarna cafeaua solubila si zaharul vanilinat si se mai  amesteca 2-3 minute.
  3. Se pune compozitia obtinuta intr-o craticioara, se adauga untul si se fierbe pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa la racit.
  4. Blatul se taie in patru benzi late care se asaza alternativ cu crema intre ele. Se dau la rece de pe o zi pe alta.
  5. Pentru sos, se topeste zaharul, se pune untul si se toarna apa. Se trage cratita de pe foc, se pune laptele si smantana si se amesteca.
  6. La servire, se toarna un pic de sos caramel deasupra prajiturii si se aduce la masa cu aschii de ciocolata rece,trecuta prin razatoare.

Recomandari

Prajituri