- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu dovleac este aromata si gustoasa, fiind mult mai buna daca o serviti rece.
Ingrediente
- 1 kg dovleac
- 350 gr faina
- 200 gr zahar tos
- 4 oua
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingura cu unt
- 200 gr miez de nuca
- scortisoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati dovleacul, taiati-l felii mici si puneti-le sa fiarba in apa calda cu putina sare. Dupa 15 minute treceti in strecuratoare, apoi inlaturati coaja tare de dovleac si lasati miezul in vas emailat.
- Mixati miezul dovleacului pana obtineti o pasta. Amestecati cu cele 4 oua batute spuma, cu zaharul tos si cu uleiul pus cate putin.
- Peste amestec puneti miezul de nuca tocat, putina sare si scortisoara.
- Omogenizati amestecul si turnati faina in ploaie. Lucrati cu o lingura de lemn. Ungeti cu unt cateva forme de chec, turnati aluatul si puneti formele in cuptorul cald. Dupa 3/4 ora scoateti formele din cuptor, raciti prajitura si taiati felii subtiri cand serviti.