- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu foi de miere este o prajitura dulce, foarte aromata si gustoasa, fiind si dietetica datorita mierii de albine.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 100 gr zahar
- 6 linguri ulei
- 2 oua
- 150 gr margarina
- 1/2 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie
- 500 gr faina
- 2 linguri mari miere de albine
- 4 linguri lapte
PENTRU CREMA:
- 3 linguri gris
- 150 gr zahar
- 1 borcan gem de caise sau piersici
- 150 ml lapte
- 200 gr margarina
- coaja rasa de la o lamaie
- 50 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea foilor, pui intr-un vas asezat pe foc mic ouale, zaharul, laptele, margarina si mierea de albiine si lasi pe foc pana da in 2-3 clocote. iei de pe foc, lasi amestecul sa se raceasca putin, apoi adaugi faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Framantii bine pana obtii un aluat bun de intins foi. daca e prea moale, mai pui faina, dar nu prea multa, pentru ca nu vei putea intinde bine foile. Coci pe rand 4 foi,pe spatele tavii unse cu ulei, cate 7-8 minute fiecare, in cuptorul incins, la foc potrivit.
- Pentru crema, pui laptele la fiert, adaugi grisul in ploaie, amesteci pana se ingroasa si lasi la racit. Incorporezi margarina frecata cu zaharul, iar la urma, pui coaja rasa si zeama de lamaie. Umpli foile cu crema, iar pe foaia din mijloc intinzi dulceata de caise. Deasupra presari zahar pudra, si lasi cateva ore ca sa se inmoaie foile inainte de a portiona prajitura.