- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu foi de nuca este un desert foarte apreciat de copii si de adulti, deoarece este delicios si foarte aromat.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 300 gr zahar tos
- 4 linguri faina
- 10 albusuri
- 300 gr nuci macinate
PENTRU CREMA:
- 4 linguri lapte
- 300 gr zahar tos sau pudra
- 10 galbenusuri
- 4 plicuri zahar vanilat
- 250 gr unt
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mai mare, se pun albusurile si putina sare si se bat tare cu mixerul. Cand s-au intarit se adauga zaharul tos si se amesteca in continuare pana se inglobeaza complet. Se adauga nuca macinata si se amesteca iarasi, apoi se adauga faina. Din compozitia obtinuta se coc pe dosul tavii de copt, 4 foi.
- Se ia tava, se unge pe doc cu margarina sau unt, se tapeteaza cu faina, se imparte in patru compozitia de foi si se intinde uniform pe dosul tavii. Folie se coc pe rand, aproximativ 13 minute,
- Intr-un castron, se pun galbenusurile, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se amestea pana se incorporeaza, apoi se adauga 4 linguri de lapte si se omogenizeaza. Se pune castronul pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa fierbinte,si se lasa pe foc, amestecand continuu, pana se topeste zaharul, dupa acre se lasa sa se raceasca.
- In alt catsron, se pune untul, care se freaca spuma si se adauga apoi peste compozitia de galbenusuri, si se omogenizeaza bine crema.
- Dupa ce s-au copt foile, iar crema este racita, se umple foile cu crema, iar cand s-a asezat si ulitma foaie se rade fin ciocolata, apoi se da prajiura la rece pana a doua zi.