- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu fructe de padure este prajitura cea mai indragita in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 3 oua
- o lingura cacao
- 2 linguri faina
- 3 linguri zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 ml frisca lichida
- 300 gr fructe de padure
PENTRU DECORUL DE JELEU:
- 1,5 foi gelatina
- 30 gr zahar pudra
- 150 gr fructe de padure
- cateva picaturi de colorant alimentar rosu
- frisca
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 20 minute
- Pentru aluatul de baza, se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si cacaua cernuta. Se amesteca usor, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie si se intinde cu o spatula intr-un strat cat mai egal. Se coace 15-20 de minute, se lasa sa se racoreasca in tava, se scoate hartia si se asaza in aceeasi tava.
- Frisca se bate spuma si apoi se amesteca cu fructele, mixand doar o tura de mixer. Se pune amestecul de frisca peste blatul din tava.
- Pentru decorul de jeleu se prepara gelatina, iar fructele se mixeaza cu zaharul. Trebuie sa se obtina 125 ml suc. Acest suc se strecoara si se pune pe foc doar pentru a-l incalzi. Apoi se amesteca cu gelatina si cateva picaturi de colorant. Se lasa un pic sa se racoreasca si se toarna peste frisca cu fructe.
- Se da prajitura pentru 2 ore la frigider si se serveste cu frisca si fructe.