- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata este o prajitura racoritoare de vara pe care cu siguranta o veti indragi deoarece este aromata si apetisanta.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 rg zahar
- 1 plic praf de copt
- 150 ml lapte
- sare
- 100 gr unt moale
- 300 rg faina
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU UMPLUTURA:
- 4 lignuri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 kg cirese
PENTRU CREMA DE BRANZA:
- 500 gr branza proaspata de vaci, bine scursa
- 2 linguri amidon alimentar
- coaja rasa de lamaie
- 4 linguri smantana groasa
- 2 oua
- esenta de migdale
PENTRU GLAZURA:
- 200 gr ciocolata neagra
- 1 lingura coniac
- 150 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se scot samburii cireselor, se stropesc cu zeama de lamaie, se presara peste ele zahar si se lasa la macerat circa 25 de minute.
- Separat, se freaca branza cu ouale, smantana si amidonul alimentar. Se aromatizeaza cu coaja rasa de lamaie si esenta de migdale, dupa gust, si se amesteca pana devine o compozitie cremoasa si omogena.
- Pentru prepararea aluatului, se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumos. Se aduaga ouale pe rand, amestecand bine pana se asimileaza perfect. Se adauga treptat laptele si faina cernuta cu putina sare si praful de copt, se amesteca bine pana se obtine un aluat aerisit si nisipos.
- Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara, peste el se pun 3/4 dinciresele scurse de zeama si ravalite prin faina. Se acopera cu crema de branza, se imprastie ciresele ramase, apoi se coace 50 de minute, la foc potrivit.
- Cat timp prajitura se racoreste, se fierbe laptele cu ciocolata si coniacul, la bain marie, pana se ingroasa. Glazura se toarna calda peste prajitura , acre se lasa la rece pana s eraceste complet.
- Prajitura se portioneaza cand este rece si se poate servi.