- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu morcovi si frisca este o prajitura deliciasa, pe care o purteti prepara chiar si in ocazii aniversare deoarece este foarte aromat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 3 linguri nuca macinata
- 5 linguri ulei
- 200 gr faina
- 1 esenta de vanilie
- 2 morcovi
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 pliculet praf de copt
PENTRU CREMA:
- 200 gr crema de branza dulce
- 200 ml frisca lichida
- 1 esenta de vanilie
- 100 gr zahar
- 1 lingura zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si uleiul, se adauga morcovii dati pe razatoarea mica, nuca macinata, faina,praful de copt, esenta de vanilie si la final se incorporeaza usor albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos pana se omogenizeaza compozitia.
- Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 45 de minute, la foc potrivit, dupa acre se lasa sa se raceasca.
- Se bate frisca spuma, apoi se amesteca cu crema de branza, zaharul si esenta de vanilie. Se taie blatul in doua pe orizontala, se umple cu crema de branza, se presara cu zahar pudra, apoi se baga la frigider 2 ore ca sa se intareasca, dupa acre se poate portiona si servi.