Prajitura vanilata cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura vanilata cu cirese este o prajitura delicioasa, racoritoare si foarte aromata, fiind mult mai gustoasa daca este servita a doua zi cand cremele s-au intarit si aromele s-au combinat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 80 gr zahar pudra
    • sare
    • 3 oua
    • 100 rg faina

    PENTRU UMPLUTUTRA:

    • 300 ml sirop de cirese
    • 50 gr zahar
    • 1 plic praf budinca de vanilie
    • 300 gr cirese

    PENTRU CREMA:

    • 300 ml lapte
    • 80 gr zahar pudra
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 plic praf budinca de vanilie
    • 100 gr unt
    • aschii de ciocolata pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se bate pana cand se topeste. Se adauga treptat galbenusurile si se incorporeza usor faina cernuta, amestecand de jos in sus.
  2. Se toarna aluatul intr-o tava patrata, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, si se introduce in cuptorul incins pentru 25 de minute.
  3. Cand este copt, se scoate blatul din cuptor, se acopera cu un prosop curat, si se lasa sa se raceasca in forma.
  4. Siropul de cirese se amesteca cu zaharul, praful de budinca si cu ciresele curatate de samburi si taiate in patru. Se pune vasul pe foc si se lasa pana cand se ingrosa, amestecand continuu. Se toarna umplutura peste blatul racit si se baga apoi la frigider, ca sa se intareasca.
  5. Pentru crema, se amesteca laptele cu praful de budinca si cu zaharul pudra. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, amestecand ocazional, dupa acre se incorporeaza untul si frisca batuta. Se intinde crema peste umplutura si se lasa sa se intareasca.
  6. Cand prajitura s-a racit si s-a intarit , adica dupa 6 ore, se taie in bucati si se decoreaza fiecare bucata cu aschii de ciocolata, apoi se poate servi.

Recomandari

Prajituri