- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura in straturi cu crema de lamaie este o prajitura aromata, racoritopare, foarte gustoasa, pe care o puteti monta abia in momentul in care o veti servi invitatilor.
Ingrediente
- 500 gr capsuni
- 24 piscoturi de sampanie
PENTRU ALUAT:
- 200 gr unt
- 1/2 lingurita sare
- 250 gr faina
- 1 lingura otet
- 150 ml apa
PENTRU CREMA:
- 250 gr zahar
- 1 lamaie
- 7 linguri faina
- 1 litru lapte
- 50 gr zahar pudra aromatizat cu vanilie pentru decor
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina cu sare, se adauga untul, otetul si apa, apoi se framanta pana se obtine un aluat omogen, elastic, care se lasa la frigider pentru 30 de minute.
- Se imparte aluatul sase, apoi din fiecare parte se intinde o foaie subtire, care se coace, pe fundul tavii pentru 10 minute. Cand toate foile s-au copt se pun una peste alta pe o planseta.
- Pentru crema, se amesteca zaharul, faina si laptele, adaugat treptat pentru a nu se forma cocoloase. Se pune amestecul in bain-marie, la foc mic, amestecand continuu. Se adauga coaja rasa de lamaie si se lasa la fiert pana incepe sa se ingroasa, apoi se ia deoparte, se adauga zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca.
- Pe un platou, se monteaza prajituri separate. Se asaza doua piscoturi unul langa altul, se acopera cu doua starturi de foitaj taiat in dreptunghi, apoi un strat de crema. Se adauga din nou doua piscoturi, crema, felii de capsuni si restul foilor din aluat dintr-un dreptunghi. Se decoreaza cu cateva capsuni intregi si se presara cu zahar pudra.
- Se procedeaza la fel cu restul ingredientelor, apoi se lasa la rece pana in momentul servirii.