- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu marmelada si glazura este o prajitura rapida, foarte gustoasa pe care cu siguranta o veti indragi. Prajitura cu marmelada si glazura are avantajul ca puteti folosi mereu altfel de marmelada, astfel gustul va fi mereu diferit.
Ingrediente
- 300 gr zahar tos
- 4 linguri marmelada
- coaja rasa de lamaie
- 1/2 lingurita amoiac
- 140 gr margarina
- 4 oua
- 220 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite cacao
Instructiuni de preparare
- Se freaca margarina cu 100 gr zahar tos si cu zaharul vanilat, se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, amoniacul, faina si se amesteca bine toate ingredientele si se framanta.
- Din aluatul obtinut se intinde o foaie, care se pune intr-o tava tapetata cu unt, iar peste ea se pune marmelada.
- Se bat albusurile spuma tare cu 200 gr zahar tos, se amesteca usor si cu cacaua, apoi se toarna peste marmelada.
- Tava se baga in cuptorul incins, la foc mic pana cand albusul se rumeste frumos, apoi se lasa in tava pana cand prajitura se raceste complet.