- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu fulgi de ciocolata este un desert foarte bun si gustos, preferatul impatimitilor de dulciuri.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr zahar
- 50 gr nuci macinate
- 200 gr ciocolata neagra
- 7 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 ml frisca lichida
- 3 linguri lichior
PENTRU DECOR:
- 100 gr fulgi de ciocolata
- 100 gr ciocolata
- 100 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 25 minute
Timp de asteptare 3 ore
- Se rupe ciocolata in bucati mici care se pun la bain-marie. Se amesteca si, dupa ce se topeste, se scoate vasul de pe aburi si se lasa 5 minute.
- Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec albicios in care se incorporeaza ciocolata topita. Se bat albusurile spuma si se adauga in amestecul de ciocolata, adaugand nuca macinata.
- Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute, dupa care se scoate pe un gratar si se acopera cu un prosop umezit, lasandu-l o ora sa se odihneasca.
- Se presara cu zahar o bucata de hartie de copt si se intinde aluatul. Se bate frisca cu lichiorul si crema formata se intinde peste blat care se ruleaza strans.
- Se topeste ciocolata in frisca fierbinte si apoi se adauga fulgii maruntiti usor. Se toarna glazura peste rulada care se lasa la rece cel putin 2-3 ore inainte de a o felia si servi.