- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura tavalita este desertul perfect in zilele de weekend cand aveti invitati deoarece se prepara cu o zi inainte iar dintr-o tava ies multe prajiturele.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 450 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri coniac
- 5 oua
- 300 gr zahar
- 50 ml lapte
- plic zahar vanilat
PENTRU SERVIT:
- 200 gr alune
- 200 gr ciocolata
- 100 ml frisca lichida
PENTRU TAVA
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 1 ora
Timp de asteptare 1 ora
- Pentru aluat, se amesteca untul topit cu zaharul, ouale, coniacul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana se obtine un aluat omogen. Se adauga faina progresiv, amestecand continuu.
- Se unge tava de copt cu unt si se toarna aluatul care se coace 1 ora, la foc moderat.
- Intre timp, se rupe ciocolata pentru glazura, adaugand peste ea frisca fiarta. se amesteca pana se topeste ciocolata, maruntul alunele separat.
- Se taie prajitura bucati care se trec prin ciocolata si apoi prin alune. Se lasa bucatile una langa alta, pe platoul de servit pana cand glazura se intareste.