Prajitura tavalita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura tavalita este desertul perfect in zilele de weekend cand aveti invitati deoarece se prepara cu o zi inainte iar dintr-o tava ies multe prajiturele.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr unt, la temperatura camerei
    • 450 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 2 linguri coniac
    • 5 oua
    • 300 gr zahar
    • 50 ml lapte
    •  plic zahar vanilat

    PENTRU SERVIT:

    • 200 gr alune
    • 200 gr ciocolata
    • 100 ml frisca lichida

    PENTRU TAVA

    • 250 gr unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 1 ora
Timp de asteptare 1 ora

  1. Pentru aluat, se amesteca untul topit cu zaharul, ouale, coniacul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana se obtine un aluat omogen. Se adauga faina progresiv, amestecand continuu.
  2. Se unge tava de copt cu unt si se toarna aluatul care se coace 1 ora, la foc moderat.
  3. Intre timp, se rupe ciocolata pentru glazura, adaugand peste ea frisca fiarta. se amesteca pana se topeste ciocolata, maruntul alunele separat.
  4. Se taie prajitura bucati care se trec prin ciocolata si apoi prin alune. Se lasa bucatile una langa alta, pe platoul de servit pana cand glazura se intareste.

Recomandari

Prajituri