- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Profiterolurile cu spuma de ciocolata sunt foarte gustoase pentru ca sunt dulci si aromate, pe placul tuturor.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 10 minute
Timp de fierbere 15minute
- Pentru aluat, untul se taie in bucati, se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul, sarea si 250 ml de apa. Se pune vasul pe foc si, dupa ce se topesc, se trage de pe foc, se adauga faina dintr-o data si se amesteca energic. Se pune din nou pe foc pentru a se usca si a se dezlipi de peretii vasului.
- Se trage din nou de pe foc si se adauga ouale intregi, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un pos si se elibereaza mici bile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga tava in cuptor sa se coaca, apoi se sct si se lasa sa se raceasca in totalitate.
- Pentru spuma, se topeste ciocolata la bain-marie. Dupa ce s-a topit, se adauga doua galbenusuri si zaharul pudra si se amesteca bine.Se bat spuma cele 3 albusuri si se incorporeaza delicat in crema de ciocolata, apoi, spuma se baga la frigider pentru o ora.
- Pentru sos, se pune ciocolata rupta intr-un vas, se adauga untul taiat si laptele. Se pun toate pe foc mic, amestecand continuu. Sosul se pastreaza la bain-marie pana in momentul servirii.
- Se umplu gogoselele cu spma de ciocolata, apoi se decoreaza cu sosul de ciocolata si se servesc calde sau se pot pastra la frigider pana a doua zi.