Prajitura in straturi vanilate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura in straturi vanilate este o prajitura foarte usor de preparat si aromata, fiind foarte indragita de copii.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 135 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 5 oua
    • 15 gr cacao

    PENTRU SPUMA DE VANILIE:

    • 250 ml frisca lichida
    • 125 gr zahar
    • 3 albusuri
    • o pastaie vanilie
    • 4 galbenusuri

    PENTRU UNS TAVA:

    • unt si faina

    PENTRU SERVIT:

    • sos de ciocolata
    • 150 gr alune prajite

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 20 minute+20 minute coacere+15 minute fierbere+2 ore asteptare

  1.  Pentru blat, se amesteca faina si cacaua si apoi se cern. La mixer, se bat ouale cu zaharul pana ce se albesc si amestecul si-a triplat volumul. Se adauga amestecul de faina si cacao, se omogenizeaza usor si se varsa imediat in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace 20 de minute, se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie in trei foi.
  2. Pentru spuma, semintele din pastaia de vanilie si laptele se pun la fiert. intre timp, galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si se oparesc cu laptele fierbinte. Se amesteca si se pune din nou pe foc pana ce se leaga o crema omogena. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.
  3. Albusurile si frisca se bat separat si, dupa ce s-au obtinut cele doua spume, se adauga pe rand in crema fiarta si racita. Se mixeaza pentru a obtine o crema fi
  4. Pentru asamblarea prajiturii, o foaie de blat se asaza intr-o tava, se pune crema, alta parte de blat si ultimul strat trebuie sa fie de aluat. Se da la rece pentru 3 ore si se serveste presarata cu alune prajite si maruntite si stropita cu sos de ciocolata.

Recomandari

Prajituri